Tuesday, December 28, 2010

Hate This Part Of Me

I hate this part of me ....


yang ....cepat mengalah sebelom mencuba ....


bler nampak / dapat tau yang kekelip pojaan hati di intai/mesra dengan bunga lain mula la rasa rendah diri ni melampau lampau


lepas tu jauhkan diri dari kekelip tu.. kononnya tanak menjadi orang ke 3 .. CHEH!!!


lepas tu pendam dalam hati ...


lepas tu saket jiwa sesorang ..


lepas tu teman terhampir jadi mangsa keadaan (kena tadah telinga tiap kali aku bercerita pasal kekelip pojaan ati ... )



SIgh!!!


Sampai biler nak cenggini?.. 2..3 orang kekelip pojaan hati melepas di sebabkan sikap aku cenggini ...

Sunday, December 26, 2010

[Series] And The Winner Goes To .....


AMERICA'S NEXT TOP MODEL CYCLE 15




ANN WARD

THE APPRENTICE 10


Brandy Kuentzel

SURVIVOR 21


FABIO

THE AMAZING RACE 17


Dr. Kat & Dr. Nat

Saturday, December 25, 2010

25 December 2010

Semacam mana entry aku before ni ... macam tu la kenyataannye ..Aku terima kenyataan yang aku kena kerja pada tarikh yang ada pelbagai macam jenis jemputan ..


Jemputan 1 : Jemputan Keje


Time : Around 2-3 am ... EAI dh start nak wat deployment .. SDP tengah sangkut .. AIA in progress.. Hero Tamil in Action!! Masa ni Ice Mocha Blended working well .. so mood aku masih happy happy ..

*Pic courtesy to Apai*


Time : Area 4.30 am - 5.30 am .. SDP dah siap buat shakeout .. ASAP pon dah ok ... aku baru nak start wat shakeout untuk EAI .. lepas sibuk main Plants Vs Zombie.. ooopss.. ihiks..banyak BE yang tak baper nak sukses .. sebab weblogic ade nak kena gegodek lagi ..

Dah mula terasa stress .. perut rasa tak selesa .. Apai kat sebelah aku pon dah stress stress .. maka berjangkit la kat aku ..

*Pic courtesy to Suhana*


Time : Around 7.30 am - 8.30 am ... ho yeh! . Time ni Apai dah blah .. tinggal aku buat shakeout sesorang .. mula terasa pressure untuk siapkan shakeout ni .. cakap ngan orang pon dah lalok lalok .. time ni ramai yang emosi kurang stabil .. kalo salah cakap bole bikin hati panas .. uhuhuh .. ramai jugak yang tido bersepah kat opis time ni...

Dalam kol 9++ am aku siap compile shakeout .. kol 10 camtu gerak balek umah .. aduss .. malas giler nak drive .. (Officially 27 hours without realll sleep .. )


*Pic Courtesy to Suhana*



Jemputan 2 : Jemputan Kawen Intan & Fais




Ampun ye pengantin baru ... niat nak pegi tu memang aku dah pasang dari mula aku dapat tau tarikh kawen korang .. tapi ape bole aku buat .. badan tidak berupaya .. bajet mampu la nak pegi .. tapi .. tak mampu .. ( tapi Naim dah tolong letakkan nama aku kat hadiah .. heheh .. Thanks Naim!)

Selamat Pengantin Baru for both of u..

*Pic courtesy to Adik Pais@ FB*

Jemputan 3 : Nana's Engagement

Thank you very much Nana .. sebab send MMS ni kat aku .. i sangggaaattttt seronot dapat MMS ni .. terasa diri amat di hargai .. walaupon aku tak dapat join .. but u know how i felt rite?...

Cik Nana sangat cantek n comot dengan hiasan bunga terselit di telinga .. auwww .. ayu sekali .. !


Jemputan 4 : Islah's Engagement




Congrats Islah .. u look sooooo soooo stunning and pretty!!! what's else I can say?.. Stunning & Pretty (full stop!).

*Pic courtesy to Aqilah @ FB*


Jemputan 5 : Naa's Engagement


Thanks Naa .. sebab sudi send gambo ni kat FB aku .. tak dapat pegi .. dapat tengok gambo pon aku dah cukup suke! Suka sangat! .. Tema pink .. auww so sweet..

Despite the disaster makeup (as what u said...) .. U're gorgeous the way u are ... ;)

(Naa , roger aku eh kalo gambo ni tak di benarkan di letak di sini.. =))



Aper aper pon .. CONGRATS TO SEMUAAAA!! ..

Friday, December 24, 2010

Mata Terbuntang Luas

Hari ni masuk keje lambat .. sebab maybe aku nak kena stay kat opis sampai lewat pagi .. sambut xmas eve kat opis ... sambut ke? .. hahahah .. sambut bersama vendor tersayang (read : buat keje) ..


Plan nak masuk keje tengahari ... tapi pepagi lagi mata dah terbuntang ... aishhh jenuh la gini .. paksa tdo pon tak boleh dah .. gegolek gegolek .. gagal jugak nak sambung tdo .. terpaksa bangun .. layan skype .. sambil plan pukul baper nak mandi .. nak makan .. nak gerak g opis .. dapat ke tak parking bler sampai opis nanti ..


Dah la ... nak g mandi!

Wednesday, December 22, 2010

Menuju Puncak!!

Perghhh lagi beberapa hari sahaja nak krismas .. hahah sumpah kegembiraan aku ni tader kaitan dengan krismas yang bakal menjelma .. (owhhh lom sempat sopink lg sempena krismas sales ni .. =( ... )


Aku gembira sebab Ready For Service untuk Release 3 akan berlangsung tak lama lagi.. apabila R3 sudah di launchkan dengan jayanya .. maka dengan itu secara rasmi jugak la aku sudah tidak berkhidmat sebagai Level 2 Support... orang lain la pulak yang akan menyapport .. yeahhh!!!.. satu kebebasan jiwa kepada aku .. ngeh ngeh ..


Walau jauh di sudut ati aku rasa sedey nak tinggalkan Level 2 support ni .. maklumla setahun dah wat keje ni .. setahun dok standby weekend .. tetiba tahun depan dah tak yah support weekend dah .. mesti idop aku sunyi di kala weekend karang *sujud syukur* .. keh keh keh ...


Cabaran baru akan tiba lepas ni .. job scope keje yang baru plak .. bakal menggagau di awal tahun .. dan berdoa mudah mudahan aku tak tertdo dalam miting .. ngeh!


Oh ye! .. sempena RFS yang akan tiba weekend ni .. aku akan bertugas pada hari jumaat sehingga dinihari hari sabtu .. hehehe chaiyok!! ..

Wednesday, December 15, 2010

Bankrupt!

Menghitung hari biler gaji nak masuk ..
Poket dah tinggal habuk ...
Perut asyik kreuk kreuk ...
Mane pegi duit aku? ...


Hahahahahah ... sadis! ..


Sampul emergency aku plak hilang .. dalam sampul tu ade la beberapa ratus .. huuu sadis sadis .. kalo sampul tu ade .. bole la aku wat bayar duit sewa umah .. duit makan sesikit .. duit minyak .. ni pon aku dah usik duit sampul saving .. uhuks =( .. takmo usik banyak sangat .. duit kepek lagi la aku tanak usik .. (disiplin! disiplin!) .. Berhutang? ...kalo bole aku tak nak amalkan .. rasa aku dah byk berhutang dah ni .. ( abes imej bersih aku kalo asik pinjam duit orang ) blajo berhutang .. keter berhutang .. jenuh nak bayo utang je karang ..

Owh sampulku .. di mana dikauuuu?? ... (terpaksa beli sampul baru.... )


Ade toyol ke kat umah aku?... huwaaaa ...

Tuesday, December 14, 2010

JINX!

Jinx ke? ...

Percaya atau tidak lelaki yang tengok wayang berdua ngan aku (opkos la lelaki yang aku suke kannnn...) .. akan kawen / akan ade girlfren baru tak lama lepas tu...


Sian aku .. sorang demi sorang prospect kawen / berpunya... uhuks ..


Boring bebeno kot tengok wayang ngan aku sampai terus carik awek lain .. hahahahha .. deym!!.. ini bole membuatkan aku tanak kuar tengok wayang dengan prospect terbaru nehhhh ...ngahahah






Perghhh kenapa entry ni cam ntah hape hape n takder unsur ilmiah langsung???....

Friday, December 10, 2010

Kenapa Berdebar?

Hahahhahaha ..


Baju mane nak pakai esok ni? ..


Nak match ngan tudung mane?


Deng!

Kenape perlu aku berdebar?...


Hahahahha ...


Can't wait for tomorrow... *pengsan*


TAPI!!!!!!


Kenapa jerawat manes ni ade plak tumbuh melata .. seketol kat dagu .. seketol kat tepi idong .. uhuks ... sempat ke nak sorok jerawat ni ? ... :(

Cuba Nak Splitkan Badan kepada 4! eh.. 5!

*17th_November_2007_by_SubterfugeMalaises.jpg@deviantArt.com*


Bulan Disember datang lagiii!!! ... wahh kali ini dengan pelbagai jenis dan rupa bentuk kad kawen .. ! heheh ..



Begitu juge dengan undangan pertunangan .. on 25th December itself ade 2 jemputan pertunangan ... 1 kawen .. kalo bole aku nk pegi ke semua majlis .. sbb tetiga good friend of mine ..



a) Wedding Fais + Intan, Bkt Jalil

b) Engagement my dear Nana Kurt + Rerez, Manjung

c) Engagement my dear Islah + Zaza.., Hutan Melintang

d) Engagement of my dear Naazyra + San Dickens (yg ni dia tak jemput aku .. tp tetappp aku nk tulisss kat sini...hehehehe Yeayyyy!! .. baru dapat invitation drp darling Naa.. hahahah ...) , Sitiawan


.
.
.
.
.
.

TAPI


Maybe aku kena keje pada weekend itu .. memandangkan RFS (Ready For Service) utk R3 is on 27th December :( :(



Aper per pon ...

Selamat Pengantin Baru and Selamat Bertunang to All my frens yg kawen n bertunang dalam bulan Disember ni .. =D


So .. ade sesape tau camne nk split badan jadik 5? .. hahahah

Thursday, December 2, 2010

Napsu!

Dua.. Tiga minggu ni .. meroyan aku melayan forum Lowyat.Net !...


Saket jiwa dan kepala biler pikir camne nak puaskan napsu kehendak jiwa ni :( ...

Wednesday, November 24, 2010

Menderita

stomachache_by_etrehadluysalumk.jpg@deviantArt


Erghhhh .. menderita aku saket perut mencery bery selama 5 hari and counting .. (hope tak count lama sangat...).. tp hari ni perut sangat behave walaupon ade terasa rasa tadi...



Bermula episode menchery ni lepas aku layan hazelnut ice blended & roti peanut butter kat oldtown white coffee bandar kinrara lepas menjerit jerit kat shout awards (20/11)


Sampai umah badan panas gler.. perut memulas .. maka episode berkejar ke jamban bermula .. uhuks .. hari ahad (21/11) aku memang flat giler .. takde energy nak wat per per pon .. mood pon tarak .. tapi adat duduk sesorang .. tader sape nak jaga.. terpaksa jaga diri sendiri .. badan panas .. sendiri tampal cool fever (dah la terbeli cool fever kekanak) .. layan kan aje .. perut lapa .. terpaksa setat enjin keter sendiri .. uhuks .. time ni mula la terbayang bayang .. bestnye kalo sakit kat umah .. ade mak jaga makan minum .. nk memerut pon senang .. huuuu ...


Dah terbayang bayang nak MC .. tapi karang cuti lama sangat la plak ..

Hari senin sambung memerut kat opis .. agak menderita la jgak bler memerut kat opis .. tak selesa OK .. kang kalo kuar bunyi bunyian kang .. ade yg memandang aku dr atas kebawah tiga pat kali plakkk ..


Pegi klinik level 26 doc kasi ubat Smecta & ORS .. (doc kat level 26 ni mmg consult je eh .. tader nk sesentuh patient check ape yg patut?... ).. ubat Smecta tu ubat serbuk .. uwekkkk tak sedap! .. memang sekali je la aku telan ubat tu ..


Kat umah aku cuba jugak cara tradisional .. minum air teh O pekat .. pekat gler OK .. tader gula langsung .. minum telan je la .. naseb aku guna Bharat tea .. jadik aku tetap rasa macam teh tu sedap jeh ...hahaha


Biler rasa perut tak selesa camni .. nak shopping pon tader mood... padahal ade mende nak carik..nak kemas bilik pon tak larat.. balek umah trus tdo .. huuu


Nazeera kasi aku ubat .. dhamotil .. ubat untuk tahan chery .. tapi aku still chery lg lepas telan ubat tu .. power btoi kuman dalam perut aku neh ..


Hingga hari ni.. perut aku masih menyengal lagi .. uhuks :( .. camne nk bersuka ria kat Cherating kalo cenggini .. uhuhuh ..


* This is the worst diarrhea for me to date .. :(

Saturday, November 20, 2010

[Series] America's Nex Top Model Cycle 15

*Pics by Patrick Demarchelier*



Seems like this cycle of ANTM is coming to the end. 2 contestants left. Ann and Chelsey. Who is you rooting for?...

Friday, November 19, 2010

Saya Terlupa Esok 20hb

Di sebabkan issue di opis , cuti raya haji , cuti raya haji extended , sukan asia , aku hampir terlupa yang besok 20hb November.


Nyaris aku chatting dengan fird siang tadi .. kalo tak kompem aku tak balek KL lg sok siang .. (aku plan nk balik malam...) nak layan asian games punye pasal sanggup balek malam.. dah pulak esok shout awards .. terpaksa balek pagi .. pegi kedai spek .. dok umah (support kate...).. petang pegi umah Fird..


Bestnye dapat layan Asian games .. dapat plak parents yang melayan sukan jugak .. memang tv ni pasang Arena 801 je la .. hahahah .. yess!! tak payah nak berebut tengok tv .. ngan bebudak kecit yang layan Ceria pon tak yah nak berebut sebab rasuah derang dengan mainan .. hahahah ..


Ok Datuk Chong Wei.. good luck lawan Chen Jin besok! .. ampun tak dpt tengok.. moga jumpa Lin Dan kat Final .. hehehe


To Takraw Team .. arghhh tak pat tgk jugakkk game final lawan Thailand.. Good Luck jugak la eh ..

Wednesday, November 17, 2010

[KDrama] My Girlfriend is a Gumiho



(Brilliant Legacy)

He lived a rather aimless life as the only grandson of a rich man and gets by without any big dreams or ambitions besides his goal of becoming an action star. He was raised by his grandfather and aunt after his parents dies when he was really young

After accidentally sets free a nine-tails fox who was imprisoned in a seal, he was forced to live together with her. Although he becomes the envy of his friends when the fox impersonates as his girlfriend after taking a human form, he is constantly worrying that his liver will be eaten by her if he lets down his guards.


(A Love To Kill , The Devil)


She was freed by Cha Dae Woong after being trapped in the seal for a really long time. She loves to eat meat and has the ability to see, hear , smell and feel from a distance. She has greatly developed senses as she belongs to the tribe of mystic foxes which are deemed as monsters by humans. She forced her stay with Dae Woong as she doesn't know anything about the outside world during her long imprisonment.

Synopsis credit to Soompi Thread




WHY YOU SHOULD WATCH THIS DRAMA? ... :)

  • Latest drama from Hong Sisters. (You know you heart them when you watch My Girl, Hong Gil Dong, You're Beautiful )
  • All the songs in this drama are thumbs up (at least for me =D) Soundtrack
  • Shin Min Ah is back after 4 years in drama.
  • It is a happy ending drama.

Not convincing enough?.. hur mm.. well u should watch it .. LoL

Tuesday, November 16, 2010

Lunch bersama sementara dia masih bujang

*Di sebabkan Muaz dah nak kawen .. maka aku banjer dia makan kat SR*



Ngahahahha .. Muaz! .. Happy bridegroom to be soon! .. tak sangka Muaz dah nak kawen .. pencinta wanita MMU ni dah nak kawen dah tak lama lagi ..Dapat ustazah lagi you! .. aumm!



Tak ada angin .. tak ada ribut tetiba jeh dapat khabar berita Muaz dah nak bertunang .. n kawen ...



Congrats Muaz .. Semoga berbahagia ke anak chuchu (lepas ni dah susah la nak lepak dengan Muaz ex-pencinta wanita.. hik hik)

ADE APE DENGAN MUAZ?

Sampai aku buat entry khas untuk dia?..

Hahahahaha

  1. Muaz antara member terawal aku kat MMU
  2. Muaz selalu tolong aku masa kat MMU
  3. Muaz selalu tolong tapaukan untuk aku lunch/dinner
  4. Muaz rajin melayan kerenah aku dulu
  5. Muaz pemegang sepanduk umah aku.. ngahahahhaa
  6. Muaz seorang yang tidak gentlemen .. hahahah
  7. Muaz evaluate aku untuk 360... hahahhaahhahahhhhaha

Sunday, November 14, 2010

What say U?

A friend of my once said this to me :



"Don't eager to search for love because it will come to u"



"Believe there's someone out there that deserves u. Someone much better. Someone who is worth waiting for... "


Insyallah...




What say U?

Lucu

*gambar ini sekadar hiasan.. tiada kena mengena dengan cerita di bawah...hahahah*


Lucu biler mengenangkan gelagat kawan kawan semalam ..

Rupanye .. biler aku balek je .. ramai yang bertanya dan mencuit .. "Itu bf Anein ke?..." Hahahhahaha ...aku dah menyangka soalan itu akan terpacul dari mulut mereka memandangkan aku belum penah bawak kawan yang bukan satu sekolah pegi kenduri or aktiviti yang melibatkan bebudak sekolah.. hahahahha...


Biar lah mereka sangka ape pon .. tapi yang pasti ...



aku masih SINGLE!! ... muhahahahahahah

Thursday, November 11, 2010

Lama Berdiam Diri

Lama saya berdiam diri.. sibuk duduk dalam kelas seminggu .. tak bole nak fokus update blog kalo ade orang di keliling .. (rasa di perhati) .. hahahah


Sabtu ni ade wedding kawan saya kat Ipoh .. saya sangat teringin nak pegi .. tapi macam tader kawan nak teman saya pegi .. saya ada SMS si hati batu .. tapi sampai sekarang si hati batu tak reply SMS saya lagi .. saya sedih :(


Hopefully kawan saya yang tunangan orang tu dapat teman saya pegi kenduri tu nanti...~ tapi dia tunangan orang .. tak baik kuar ngan tunangan orang .. huuuuu :(

Wednesday, November 3, 2010

Dear Handphone

Talipon kesayangan! .. (I sayang u tau tepon .. U pon kena sayang I jugakkk ...)

Tuesday, November 2, 2010

Bila Hati Ini Degil ..

Hati ..
Kenapa degil ?..
Kenapa masih berharap pada si hati batu?
Kenapa masih terdetik di fikiran mengenai si hati batu?..
Kenapa masih kamu memerhatikan dia dari jauh?


Hati ..
Bersediakah kamu untuk menerima segala kemungkinan?
Masih adakah kekuatan kamu untuk menahan kesakitan?
Lupakah kamu kepada keperitan yang pernah di alami dulu?


Duhai Hati,
Adakah kamu ada kekuatan untuk berhadapan dengan itu semua?

Monday, November 1, 2010

Buat salah Tak buat Salah

Tetiba macam dilema plakk .. dilema ape?.. aper lagik .. pasal keje la ..


Biler bagi suggestion .. kena question balik .. Lepas ni kena verify dulu dengan L3 kalo nak wat ape ape ..


Bazir masa! .. taper la .. biar .. itu yang derang nak ..


Arghhh serabut otak!


* Padan muka sape suruh tak masuk opis seminggu .. kan dah bertimbun keje nak kena setel and sync .. huuuu ..

Thursday, October 28, 2010

Mendengar Suara Mereka Seronok Sungguh Membahagiakan

Few days ago :


Abah : Nein , Jakel ade sale sampin songket ke?

Me : Ntah tak prasan plak .. Jakel tu biler masa tader sale nye .. Nape bah?

Abah : Nanti tengokkan sampin kat Jakel .. abah nak pakai raya haji ni ..

Me : OK ..


Few days later :

Abah : Ade kat mane ni?

Me : Baru je kuar Jakel .. range harga dalam RM 1XX - RM 1XX ..

Abah : OK .. nanti abah masukan duit .. ko beli la per per yang ko rasa cantek ...

Me : Erkkkkkk .. (gelabah sebab tak penah beli sampin)


Today @ Jakel :

Me : Cantek la yang ni .. baper murah bole kasi ?

Adik Sales : Ermmm ... RM 2XX ...

Me : Ala .. murah la lagi ...

Manager lalu ~

Adik Sales : Yang ni kalo paling murah braper bole bagi? ..

Manager : Yang ni ... ok la ok la .. I kasi RM 1XX ..

( jaw aku jatuh untuk beberapa seconds.. ) ...

Me : Oraitttt .. (terus grab .. & mintak tolong jahitkan terus .. )


Sangat seronottttt .. kol 8 ++ camtu abah call .. aku bitau la rege sampin dia lebih dari yang di bajetkan .. sore abah sangat seronot .. terbayang time solat raya nanti pakai sampin berkilat lebih la tu =p


Mak plak terbayang orkid yang aku beli kat Cameron ... hehehhe ...


Alangkah bahagia nye kalo dapat makan cokolat Patchi ni lagi ... Thanks to Nazeera sebab bagi cokolat Patchi ini .. kesedapan nye masih terasa rasa di lidah .. (sumpah! .. tak tipu!) .. terasa diri ini amat bahagia ...

Monday, October 25, 2010

Kawan

Selagi kecik aku boleh di katakan membesar dengan kengkawan daripada dengan family .. Disebabkan perbezaan umur antara aku dan kakak aku berdua tu agak jauh (4 tahun je pon..) maka dengan kengkawan la tempat aku menghiburkan diri.

Sanggup aku tak nak pindah sekolah masa darjah 3 sebab sayangkan kengkawan kat sekolah rendah aku .. walaupon jauh mak abah turutkan jugak permintaan aku agar masih bersekolah di Hutan Melintang walaupon ade sekolah lain yang lagi dekat dengan umah.

Mak ayah kengkawan sekolah rendahku pon dah kenal sangat muka .. mana idaknye .. asal petang muka ni je yang tumpang umah nak tukar pakaian dari sekolah agama untuk ke sekolah sebab ada latihan sukan.

Pabila umur mencecah 13 tahun, aku di hantar ke sekolah asrama .. sama seperti kekakak ku berdua tu .. aku iye kan aje bler abah suruh aku masuk sekolah asrama .. tader 'Ek' .. tader 'Ouk' .. lagi mengelejat ade la .. sebab masuk sekolah yang aku dah penah jejak saban tahun selama 5 tahun semenjak Kak Ya bersekolah di situ .. Kak Ya abes blajo .. aku pulak daftar ..

Maka, membesar la aku dengan di kelilingi kengkawan ..

Sampai kengkadang tu aku terlalu lebihkan kengkawan dari keluarga .. contoh kalo biler bebudak sekolah aku ade buat gathering ke ape ke .. aku amatlah mengelejat nak join .. tapi pada masa yang sama ade la sedara mara aku wat kenduri / function / event .. opkos la mak tak bagi aku join aktiviti muda mudi .. udah tarik muka 44 sen..

Mak penah kuarkan statement macam ni kat aku "Nanti time kita susah sedara mara la yang akan tolong kita .. kengkawan belum tentu lagi akan tolong kita seperti mana keluarga sendiri.."

Hurm ....


Aku menangis di sebabkan kawan .. usah kira la .. banyak sangat .. tak terkira dah ..Susah hati biler tengok kawan yang rapat tetiba menjauhkan diri .. menangis meminta maaf sekiranya aku yang tersalah kata ..


Dan hingga kini , hati aku tetap terusik bile kawan lama tidak berkongsi berita menggembirakan atau cerita duka dengan aku ..

Pabila hati terasa seperti kawan menidakkan diriku sebagai kawannya .. membuatkan hati ku tawar untuk terus bersahabat .. TAPI .. itu hanya hasutan suara halus .. hakikatnya .. aku tak akan dapat memutuskan tali persahabatan yang telah terjalin bertahun lamanya..


To all my dear friends ,

FRIENDSHIP FOREVER ......

Thursday, October 21, 2010

Lemah

Haaaa .. ini gambar semalam .. semalam aku g Sunway Hospital untuk check darah & terus ambik blood sample.

So tadi pagi aku pegi balik Sunway Hospital untuk menderma 450ml darah merah aku yang jenis O positif.

Derma untuk pakcik Apai .. Pakcik Apai nak di operate heart bypass ..

Semoga semuanya selamat .. Insyallah ..

Dah lama tak derma darah .. masa darah jalan ke dalam beg darah .. aku OK .. rileks je .. tak stress ape pon .. (cuma stress sebab Dr tu macam lama plak nak rasa vein aku .. maklumla tebal dengan lemak .. hahahahah ) ..

Lepas derma darah till now .. aku rasa cam lemah semacam jeh .. aduh .. sejak makin dewasa ni .. memacam le plak ...

Balik ni nak rest! ..

Off to Sunway Hospital



When this entry published . most probably I on my way to / at / back from Sunway Hospital together with Apai & Fizah ..

Be right back!

Monday, October 18, 2010

Singapore Night Safari

Singapore Night Safari

Yeay dapat pegi zoo .. walaupun tak sempat nak pegi Zoo Singapore.. pegi Night Safari pon kira alhamdulillah .. jauh jugak night safari ni dari umah Nana Nazim .. dari hujung ke hujung .. Lepas maghrib kitaorang gerak .. sampai dalam kol 9 pm camtu kot ..

Sesampai kitaorg g beratur kat kaunter .. oo mak aii .. ramai la plak umat manusia .. tapi taper .. walaupun orang ramai .. tapi banyak kaunter di bukak and ade kaunter untuk tourist & local (if im not mistaken la..)..ticket fee S$22 .
Disebab kan beratur untuk tunggu tram sangat la panjang .. so kitaorg amik keputusan untuk pegi tengok show dulu .. 'Creatures of the Night Show' wohooo .. scary kan nama show dia .. hahahah ... ramai gler nak masuk .. kitaorang bernasib baik .. sebab kitaorang potong queue .. oppss .. tak sengaja .. tengok orang lain wat kitaorang pon buat jugak ..

Masa show sedang berlangsung .. tidak di benarkan sama sekali tangkap gambo .. bole la kalo nk tangkap gambo .. tapi tak bole guna flash .. takut nanti akan menakutkan binatang liar itu .. (liar lagi ke mereka?..)

The host was excellent! She controlled her audience well enough. And the audiences are well mannered enough (but not all!.. ) .. Orang dah pesan jangan guna flash .. derang guna jugak .. dah si hyena tu tanak kuar.. padan muka! ..

Siapa duduk kat seat tengah n depan .. agak beruntung .. mane la tau .. bawah tempat duduk tu ade ular sawa besar tengah berjalan .. euww!

Dah lepas tengok show tu .. kitaorang menderu pegi beratur nak naik tram plak .. gler la time ni .. rasa cam tengah masuk walkathon .. semua pakat jalan lelaju .. nak berebut naik tram ..

Ade service free-snap-your-pic tapi kalo nak amik / cuci kena bayau .. bayau berape S$ aku tak brape nak ingat ..

Zoo ni ade banyak jenis hutan ..memula tram tu bawak kitaorang ke Himalayan Foothills , Nepalese River Valley , Indian Subcontinent (hyena berkeliaran je ok...tapi jauh la ... ), lepas tengok hyena .. tram bawak pegi ke bahagian Equatorial Africa plak.. terasa rasa seperti di Afrika jeh .. hik hik .. tapi kan .. bebinatang ni kan .. suma cam jejauh .. yang paling dekat ngan tram pon masa kat area Asian Riverine Forest .. tapir dekaaattt gler ngan tram .. rasa nak gi turun sentuh jap.. pastu larik naik tram balik .. hahah .. bole? jakun seketika dengan binatang..

nota kaki : keadaan hutan sangat gelap .. hanya di temani cahaya bulan n lampu jalan yang tak berapa terang .. tukang cakap di tram sangat ceria!..

nota kaki tangan : terkenang masa g zoo Taiping .. blackout time kitaorang kat depan sangkar rimau kumbang .. gelap gulitap!! .. yang ini seryes hanya di temani cahaya bulan .. dengar cik rimau kumbang bernapas pon kitaorang dah panik .. huuu...

nota kaki tangan telinga : 1st time tengok binatang bernama kongkang .. sampai ada yang menitiskan air mata tengok kecomelan binatang neh ...


Last skali tram berenti kat 'Walking Trails' station kat sini bole tengok binatang yang ade dalam sangkar ... dengan lebih dekat ..

Ade jugak kekedai minum .. makan .. tapi kitaorang tak makan/minum .. lepak duduk kat kerusi pelbagai bentuk je.. hik hik


Tadaaaa... complete our journey to the Singapore Night Safari! .. hope I'll have a chance to go to
Singapore Zoo soon! ..


Soon : Universal Studio Singapore!

Friday, October 15, 2010

Adhoc Trip! Singapore!

THIS ENTRY IS LOOOONGGGGGGGGG OVERDUE! (chuckle)

Date : 24 April 2010

A month after my trip with my beloved Bainunnians I joined another trip with my beloved Ronggeng mates . It was an ad hoc plan. Everything was settle in just one day.!! Awesomeee!!!!

Not complete without tickets picture rite! .. heheheh.. Cik Suhana Hashim tu lagi adhoc plan .. dia sepatutnye pegi cecuti Singapore bulan 5 bersama Ejot kesayangan .. tapi di sebabkan racun yang di tabur oleh Nazeera , Azra amatlah berbisa... maka dia pon termakan racun dan join kitaorg pegi Singapore jugak .. yuhu!! cukuplah kami berpasangan! .. berampat lebih bahek..

Dan tak complete kalo naik flight tak bergambar depan flight.. hahahaha.. Subuh dinihari lagi kitaorang dah gerak dari Seremban .. Haji Baseer tolong antarkan .. pukul 7.45 am flight berlepas ..

Upon arrival.. kena singgah toilet dulu..baru bole teruskan perjalanan.. hehehhe.. inilah akibatnye kalo makan breakfast terlampau awal .. jejak kaki kat tanah singa terus terjah jamban dulu.. uhuhuhuh

Kami naik Singapore Flyer!! .. Singapore $29.50 je .. Selepas di nasihatkan oleh pemandu pelancong kami (cousin Nazeera) kitaorang pon naik la Singapore Flyer.. nak tengok seluruh Singapore kata.. kenalah naik menatang alah ni..Mind u, aku tak naik lagi Eye On Malaysia tu .. tapi aku dah naik Singapore Flyer .. hahahhaha ..

Biler naik ni kitaorang di sediakan alat bantuan dengar (ye ke?) untuk dengar explanation pasal flyer ni .. ade la pasal fengshui bagai .. sungguh terasa sungguh kami ini seorang tourist .. sebab yang naik flyer ni suma orang luar .. hik hik .. Tapi duduk dalam tu lelama cam buhsan plak .. heheheh


Yeahhhh!! .. posing seperti pelancong adalah satu kewajipan!

Kitaorang singgah kat Merlion ni kejap .. kalau datang Singapore tak singgah amik gambo kat sini tak sah .. nanti orang tak caye yang aku g singapore.. hehehe.. pemandu pelancong kitaorang bagi masa 10 menet je kat sini .. maklumla pemandu pelancong parking keter haram kat tepi jalan raya .. heheheh ..

Disebabkan masa yang suntuk maka sorang 1 pose sahaja!.. tak lebih tak kurang .. ahaks.

Sekiranya anda datang bershopping kat Lucky Plaza pastikan anda singgah sembur perfume kat kedai neh .. kedai ni setentang ngan McD and dekat ngan pintu masuk .. kedai ni jual perfume murahhhhh .. azra grab 2 botol perfume...aku nyarisss grab perfume sebotol .. naseb nyaris kalo grab jugak terpaksa aku balek KL naik tongkang .. uhuhuh

Tahap kejakunan kami tak terbatas kat tempat pelancongan sahaja .. dalam bas pon kami jakun .. hahaha .. kat Malaysia ni aku belum berkesempatan nak naik bas tambang .. tapi kat Singapore aku dah naik dah .. eheheh.. perjalanan dari mana ke mana aku dah lupa .. tapi tambangnye Sing $ 1.00 .. sebelum naik bas kitaorang naik MRT .. dari mane sampai mane pon aku tak berape ingat .. hahahah .. tapi tambang Sing $ 2.60 .. sape yang ingat .. tolong bagitauuu ...


Perjalanan seterusnya akan bersambung ... soon! .. hehehhe

Related Posts with Thumbnails