Thursday, June 24, 2010

Takde Tajuk

  • Dalam fb aku ade budak bg message kat inbox .
Hai .. sepatah ..
aku reply Hello ..
pastu antar lg satu message lain (bukan dalam thread yang sama) ..
Awak duduk kat Taiping kan?
..
ehh.. sejak bler plak aku dok Taiping ni??...
thread lain plak ..
Oh tak. awak duduk Teluk Intan ye
sepatah aku jawab : Ye
thread lain
Kampung ke Taman?
ehhhh seryes aku malas nk layan budak ni.. mcm budak baru nk idop...

  • Dalam dilema nk beli sport shoes baru ke ... jam tangan baru ... sian kasut sukan aku yg sekarang .. dh burok.. aku lari pon rasa sakit .. trus x dpt nk lari laju (lari laju keh??) ... Jam tangan plak .. mmg aku tingggginnn nk beli jam tangan baru.. solvi titus .. dulu ade org tu janji nk bg time hadiah bday .. tp smp skang tak sesmp kat tgn aku .. (org tu kata dia dh belikan .. sob sob)
  • Kesimpulannye, aku nk beli dynamo , daia , shampoo , pencuci muka , sabun mandi , berus gigi , ubat gigi .. ini suma lg penting!

Wednesday, June 23, 2010

Kisah Aku Dan Dia .. Sape Aku Dan Sape Dia?


    · Aku suke kat dia

    · Dia lom tentu suke kat aku .. or dia pon tak tau yang aku suke kat dia

    · So skang aku wat wat cool jeh .. kekonon aku cam x pedulik .. padahal hari hari check FB dia

    · Ade kawan aku penah tnya ..

    “Eh Nein.. tang mane yg membuatkan ko terpikat kat dia”

    Aku diam .. speechless.. xde jawapan ..

    · Dia dh jmpa parents aku

    · Aku pon dh jmpa parents dia

    · Jmpa dalam erti kata menziarah saje .. tidak lebih dr itu ehhhhh ..

    · Kesimpulannye : Aku suke dia .. tapi aku x leh gelojoh.. hahahhaha .. tapi aku gelojoh.. camne tu?

Monday, June 21, 2010

Sehari Bersama Chik Nein

Sehari derang bersama aku .. amik kauuu .. lutut dedua berlobang .. sebabnye?... aku ajak derang main bola kat laman umah .. hahah ..

Jatuh kat jalan tar ... aku dh pesan main kat atas rumput.. nk jugak derang sepak bola ke jalan tar .. kan dan jatuh .. huuu ...

Naseb mak pak derang x kisah .. hehehe .. "Xpe.. jatuh sikit jeh .. hero kan.."..perghh aku yg lega .. bebudak dua tu dh bantai nangis...hik hik..

*Penangan men bola sepak ngan chik Nein*

*Di sebabkan kejadian tersebut .. bebudak senyap sunyi smp tdo malam...*
* yang sorang tdo dengan tangan dedua belah terbukak .. yg sorg tdo sambel selak suar belah kiri tetinggi..hahahaha*

Sunday, June 20, 2010

[Movie] He's Just Not That Into You


Few days back I watched this movie... just wanna share few quotes from the movie...

  • Gigi: Girls are taught a lot of stuff growing up. If a guy punches you he likes you. Never try to trim your own bangs and someday you will meet a wonderful guy and get your very own happy ending. Every movie we see, Every story we're told implores us to wait for it, the third act twist, the unexpected declaration of love, the exception to the rule. But sometimes we're so focused on finding our happy ending we don't learn how to read the signs. How to tell from the ones who want us and the ones who don't, the ones who will stay and the ones who will leave. And maybe a happy ending doesn't include a guy, maybe... it's you, on your own, picking up the pieces and starting over, freeing yourself up for something better in the future. Maybe the happy ending is... just... moving on. Or maybe the happy ending is this, knowing after all the unreturned phone calls, broken-hearts, through the blunders and misread signals, through all the pain and embarrassment you never gave up hope.
*************************************************************

  • Alex : Why do women do this? why do they build this stuff in their minds, take each little thing a guy does and then twist it into something else..?
***************************************************************

  • Beth: I just need you to stop being nice to me unless you're gonna marry me.

Friday, June 18, 2010

Kenangan Lagi...

Aku rasa cam nk tulis pasal arwah atuk lagi .. kalo aku tulis kat sini .. aku tak lupe .. kalo aku terlupe .. bole aku baca kat sini.. so aku ingat balik .. Hhehhehhe..

1 April 2010

Aku g umah aunt Mah .. bagi ole ole Bandung kat Aunt Mah .. tak seberapa pon .. cuma brownies kukus kartika Sari je (owhh enaknyeeee) ...

Aku bawak Fizah sekali .. time ni arwah atuk larat lagi nk berjalan ke ruang tamu .. bersembang ngan Fizah .. jamah brownies ..

3 April 2010

Majlis wedding Along .. atuk pon ade same .. memeriahkan suasana ..

21 Mei 2010

Aku singgah umah Aunt Mah .. nk amik 4Life adik .. jenguk la atuk sekali ..

Masa ni atuk memang dah nmpk lemah.. tak larat nak bangun ...atuk komplen dia punye machine oksigen tu cam rosak .. sebab dia rasa oksigen cam tak sampai kat dia ..

Atuk bole lagi sesembang.. amik wuduk kat bilik air .. solat duduk .. pas atuk solat aunt Mah sikat kan rambut atuk .. kemasss jeh tengok .. yang mane rambut yg gugur tu, atuk simpan ... atuk cakap nnt nk bg kat mak .. suh mak tanam kat pokok pisang kat kampung ...

Aku sembang sembang ngan atuk .. aku ckp la.. nnt bulan depan(bulan 6) Kak Ya nk balik kampung .. sebab Abg Man konvo .. aunt Mah cakap aunt Buna pon nk datang sini (cheras) .. sbb uncle Mie pon konvo jugak ..

Aunt Mah suruh kak Ya letak bebudak kat umah dia .. bole wat kenduri arwah sekali ..

Aku tnya atuk ... "Atuk, kalo Nein bawak mak datang sini jmpa atuk .. atuk nk tak?" (bler aku pk balik ayat aku ni cam bodoh plak)...

Atuk : "Nak aiii.."

Nein : "Ok.. nnt Nein bawak.. Nein cuti isnin selasa depan..."

23 Mei 2010

Atuk masuk hospital! .. warded... oksigen tak smp ke badan atuk .. aku bawak mak, abah & uncle Khair g HUKM...


6 Jun 2010

Lepas kenduri Intan .. aku pegi tengok atuk .. katil atuk letak kat tempat meja makan aunt Mah kat tetengah ... atuk sedar time aku sampai ...ade Uncle Fuad & Aunt Noor.. aku bole gegurau lagi ngan atuk..

Atuk : "Time kasih la datang tengok atuk.. ramai yang datang tgk atuk"
Aku : "Atuk patut catatkan sape yg datang sume .. pastu wat graf... heheheh"

[gelak gelak]

Sesembang lagi.. sambil makan buah pear yang Aunt Noor kupaskan ... (aku jugak yg abeskan).. hahaha..

Atuk nak buang air kecik & besar ..

Atuk nak amik wuduk ... aku tlg spraykan air .....aku tolong pakai kan telekung ...
abes solat , aku bukakn telekong ..

Aku balik time atuk nak makan .. aku suruh atuk makan dulu .. nnt aku balik la ...tp atuk tak nak .. atuk suruh aku balik dulu .. baru dia setat makan .. kalo tak tunggu sampai dia abes makan br aku bole balik ...

aku pon balik ...

15 Jun 2010

Dapat call from Kak Anne , dalam kol 8 pm.

Kak Anne : Ko kat mane? tak datang sini ke?
Aku : Kat Shah Alam .. kenape?
Kak Anne : Atuk dah makin nazak.. ade baca yassin ni .. kat umah Aunt Mah
Aku : Ye ke??... tak tau pon .. xde sape bgtauuu ...nnt Nein pegi ..

Dalam kol 10.30pm camtu aku smp umah Aunt Mah .. semua ada.. mak pon ade ..kecuali Aunt Buna... tak sampai lg ..

Atuk tengah tdo ..tapi aku tgk atuk mcm restless .. atuk dah tak nak makan ubat ..

Aku stay sampai kol 11.30 camtu.. tunggu sampai Aunt Buna sampai ..

16 Jun 2010

Aku g keje cam biasa .. di sebabkan aku malas iron mlm tadi .. aku pakai je baju & tudung yang tak perlu di iron .. selendang itam & baju kurung itam pink ...

Sampai kat opis .. dalam kol 7.30am ...tgh nk masuk parking tepon bunyik ... aku abaikan je dulu.. sebab tgh parking .. siap parking aku tgk Mak yang call ..

Call mak balik .. tapi x angkat .. aku call umah.. Kak Ina jawab .. tnya dia kenape .. dia ckp Atuk dah meninggal ...

Time tu aku x tau la nk ckp ape .. tak lama lepas tu .. Mak call aku balik .. mak bgtau yg atuk dah takde .. perghhh time ni la yg wat aku leleh air mata .. bler cakap ngan mak ...bler dengar suara mak .. huuuu

Pesanan Terakhir ...

Love_by_fuzzah.jpg@DeviantArt


Idak le pesanan terakhir ke ape ke ... tapi.. arwah atuk pompuan selalu ulang mende ni.. tiap kali kalo aku g jmpa dia ...

"Carik la orang dekat ... sian dekat mak mu.. kak zira jauh .. kak ina jauh ... " (sila baca dalam dialek banjar ye)

Owh atuk ... akan ku cuba sedaya upaya mencari jodoh dengan orang yg dekat ... kalo dalam Perak jugak kira dekat la kan?... hehehehe ....

Thursday, June 17, 2010

Memories

  • Masa kekecit dulu..time cuti sekolah .. aku suke balik kampung.. tido kat kampung.. sebab ramai sepupu sepapat...
  • Time tdo .. penuh depan tv manusia bergelimpangan .. haha.. time ni bantal, selimut n port jadik rebutan.. bole buat gadoooo oOoOo... hahahha
  • Dok kat kg.. lepas maghrib duduk belajar ngaji ngan atuk laki .. atuk laki pegang rotan panjanggggg ... takottttt...
  • Pepetang dah penat main tuju kasut.. serbu peti ais freezer .. curik minum nescafe ais atuk laki .. time tu x tau itu air nescafe.. yang aku tau .. air tu sedap dan sejuk dan enak dan nyaman ...
  • Bler atuk nak minum .. nescafe abes .. hahaha .. kena la atuk pompuan watkan lain...
  • Kalo nak mandi .. kena mandi sebelom gelap .. takot oiii.. kalo tetiba rasa nak berak tu .. tahan je la smp esok .. nk wat cemane.. jamban jauh nun di sana .. nk cebok air telaga memalam?... owhhhh tidakkk .. ku tak sanggup.. hahhaha
  • Atuk pompuan memang kuat keje .. ade je mende nak di buatnye.. tak reti dok diam...
  • Sempat la aku merasa wat bahulu secara tradisional (yang guna sabut kelapa.. pastu kena terbalik terbalik) ngan atuk ... (sebab dulu aku suka jaga api...)
  • Wat lepat labu pon penah .. tapi tu la .. time tu kecit lagi (takde la kecit sgt) .. take things for granted jeh .. x tingin pon nk amik resepi ...

*Tahun 2008 ... tahun terakhir kami berhari raya dengan arwah atuk laki & atuk pompuan ... *

* My family with them*
*Al-Fatihah to Hj Husin & Hajah Hamsah*

Tuesday, June 15, 2010

Pergi Tak Kembali ...




Tanggal 1 Rejab lepas bersamaan hari Isnin 14 Jun 2010.. atuk pompuan aku telah menghembuskan nafas terakhir beliau pada jam 7.15am ...

Alhamdulillah .. arwah pegi dengan senang ..

Atuk pegi setelah dapat menatap wajah kesebelas anaknya ...

Atuk pegi setelah mendapat suapan dari anak kesayangan ...

Atuk pegi setelah setahun atuk laki megadap ilahi ...

*Al - Fatihah Atuk .... *
*We'll gonna miss u!*

Friday, June 4, 2010

Jakarta – Bandung Day 4

Hahahah .. sambung lagi cter basi aku .. lalalalala~

28 March 2010

Aktiviti hari ini ialah.. pegi berjalan jalan ke Tangkuban Perahu. ..Pak supir dah tunggu .. aku,Along , Nana , Mala & Hubby, Che Ayu & Min naik van biasa … bebudak lain naik ngan supir baru .. cowok.. tp x bape ganteng.. hahaha ..


Pemandangan indah sepanjang perjalanan ke sana walaupun aku tidur ¾ perjalanan .. udara nyaman sekali .. maklum la.. atas bukit .. kabus pon tebal lg .. makin nyenyak la aku tdo salute la aku pada mereka yang naik dengan basikal .. gler mantop!! .. yang berbasikal tu pon bukan cecalang orang tau .. orang tuaaaa! .. at least tua dari aku .. tapi stamina .. perghhh!! .. kalah Buya .. hahahah ..

*Indah dan nyamankan?*

Turun je van setibanye di destinasi.. kami di serang .. a) di serang oleh bau sulfur yg amatttt la kuat hingga menusuk ke kerongkong .. b) di serang oleh peniaga peniaga bergerak …

Compare a ngan b .. scary lg yang b tau … bayangkan la baru jeh jejak kaki kat tanah Tangkuban Perahu , tak sempat nak betoikan zip seluar dah kena kerumun .. masa ni jalan pegang abes tangan orang .. lantak le situ orang nak kata aku lesbian ape .. yang penting aku rasa selamat … huuu…

*Muke kekerut sebab tahan bau*

Satu lagi .. kat situ .. sejuk gler! .. aku dengan bangganye hanya memakai sehelai t-shirt lengan panjang yang ketebalannye tidak la seberapa .. nak pelok Along rasa cam x berbaloi .. hahahaha …

Bler mikirkan kat mane lagi la nak beli souvenir, makanye .. aku beli souvenir kat sini .. aku beli t shirt ‘I <3 style=""> and key chain 7 papan .. hamek kau.. 7 papan tau aku sorg .. tambah lagi 1 papan .. jadik total 8 papan sume .. smp skang pon x abes bg org lg ..


*Sessi tawar menawar .. x puas hati dengan harga yg di offer?.. blah sajeee*


Kitaorg berpecah kat sini .. ahli supir cowok turun pegi tempat air panas .. bg ikan makan kaki derang kat bawah ..rerebus telur..makan telur… manakala kitaorg .. turun .. pegi Paris Van Java .. seperti biasa sepanjang perjalanan turun tu .. aku charge bateri aku .. hahahaha …


Sampai kat Paris Van Java.. tempatnye ala ala macam Pavilion gitu .. pavilion pon aku dah berkurun tak jejak .. ade Man U cafĂ© .. seswai le untuk kipas susah nak mati Man U .. seperti Nadjmin , Che Ayu, & Cik Buya .. orang seperti aku yang diehard fan ARSENAL .. x seswai.. hahaha .. tapi amik gambar cam peminat no 1.. kitaorg makan tenghari kat situ .. sempat la menjengah kat toilet dia .. pergh.. cantet tau toilet dia .. sinki ladies bole nmpk sinki gents .. best keh? .. hahahaha …pastu kitaorg round round di sekitar .. dalam banyak banyak outlet yang aku masuk… aku cuma membeli di Guardian je.. ahaks .. tu pon beli handeplast …kakiku melecet .. haha .. Mala sempat la rembat beg seketol .. kitaorang yang lelain dh abes duit dah .. hahaha

*Ini la jamban shopping mall yang aku kecohkan .. derang sonok bergambo.. gambo aku jugak xdekkk!*


Then kitaorg balik ke Pasar Baru.. Nana nak beli handbag untuk Kak Rene .. yang lain tak bole turun .. kalo kitaorg lain turun alamat dari sejam jadik 3 jam la .. hahahah ..Min & Kamil dah mangga pintu van dari luar…tunggu Nana n Along beli handbag je pon dah lebih sejam .. bayangkan la kalo kaum wanita lain turun .. berjam jam la jawabnye Min & Kamil kena tunggu .... aku dah terbayang blouse cantek .. hahaha

*memasing perasan jadik duta Kartika Sari*

Gerak dari Pasar Baru , kitaorg singgah Kartika Sari .. Enak sungguh bau roti .. menyelerakan .. bersopink sakan bebudak neh .. sampai aku pon terikut sekali.. aku beli pisang bolen & Brownies choc .. penuh la Kartika Sari ni nye kedai .. ramai orang .. naseb terlayan kehendak sume pelanggan .. ahaks


Abes keco kat Kartika Sari .. kitaorg masuk balik dalam van.. perghhh!! Satu van bau roti.. enaknye -_- .. rasa cam nak makan terus jeh .. tu yang aku pow pisang bolen orang.. Next destination, Chiwalk (camni ke ejaannye?) Memang la takde mende dah nak di beli .. sebab duit pond ah ngam ngam je untuk balik sok …so.. jejalan di dalam dan di luar Chiwalk tu … kebetulan ade mini konsert plak kat luar tu .. layan kejap .. tengok ramai jeh orang layan kan .. Kat situ ade arcade .. naseb xde bajet.. kalo tak kompem kitaorg lawan Daytona punye .. hahahah .. Tanya kat cowok jambu kat situ sape yg perform?.. rerupanye Tangga .. oOoOo.. Tangga .. penah la dengar jugak nama Tangga tu .. tapi lagu ape or siapa ahlinye aku x tau .. hehehe.. Kira berbaloi jugak la jalan kat Chiwalk tu walaupon x beli per per.. sebab ramai cowok ganteng berkeliaran bebas.. ahahahha …

Disebabkan penat n tak larat nak pikir nak makan ape n dimana.. makanye kitaorg cuma menapau McD sahaja.. owhhh.. penjaga kaunter McD pon cowok ganteng…! ..


Balek hotel.. nom nom nom .. makan McD.. aku igtkan aktiviti aku tamat kat sini je.. rupanye.. mereka ajak pegi usha factory outlet yang sekangkang kera je jaraknye ngan hotel.. perghh!.. mencabar poket & wallet btoi… nak tak nak aku ikut le jgak.. kang sesorg dok bilik plak.. rugi!.. hahah ..Maka kami pegi la Heritage … auww! .. best jugak.. tetiba mata ade kat depan n kat blakang.. hahahah…ade jgak kot yang aku terbeli .. uhuks ..tapi x peee.. janji aku puas!! .. balik bilik tanpa reragu dan segan silu.. tidoooo! .. ahaks

Related Posts with Thumbnails