Friday, April 23, 2010

Sharing is Caring

braceletrainbowbydarkvivf0.jpg@deviantArt


30 second Speech by Bryan Dyson (CEO of Coca Cola)


VERY SHORT, MOST EFFECTIVE AND HOW TRUE...

30 second Speech by Bryan Dyson (CEO of Coca Cola)

"Imagine life as a game in which you are juggling some
five balls in the air. You name them - Work, Family, Health, Friends and
Spirit and you're keeping all of these in the Air.

You will soon understand that work is a rubber ball. If you
drop it, it will bounce back.

But the other four Balls - Family, Health, Friends and
Spirit - are made of glass. If you drop one of these; they
will be irrevocably scuffed, marked, nicked, damaged or even
shattered. They will never be the same. You must understand
that and strive for it."

WORK EFFICIENTLY DURING OFFICE HOURS AND
LEAVE ON TIME. GIVE THE REQUIRED TIME TO YOUR FAMILY,
FRIENDS & HAVE PROPER REST.

"VALUE HAS A VALUE ONLY IF ITS VALUE IS VALUED"

Thursday, April 22, 2010

Jakarta - Bandung Trip [Day 2]

Day 2 (26 March 2010)


Selepas kekecohan yang berlaku dalam kamar tdo sebelom subuh hingga mengamatkan satu guest house tu ...kitaorg turun bekpes dengan muka x de rasa bersalah langsung kat tuan umah mahupon kat tetamu lain .. hahahhaah ...

Breakfast for that day : roti bakar .. jem strawbery .. jem nenas..air kopi.. air oren .. buah melon .. hamek ko .. sume aku telan .. hahaha .. kata dh bayar kan.. makan je la... =D ..Sessi pembayaran setel .. naik van pak supir yg sama cam smalam .. Disebabkan hujan di malam hari .. maka air sungai di Jakarta naik .. banjir jgak la .. wpon x kritikal.. but still basah dan banjir .. hehehe ..Aku rasa cam ujan idak le lebat nau (ke aku yg tdo x sedar diri) ... tp air naik agak tinggi la jgak ..


Destinasi pertama yang kitaorg pegi untuk 2nd Day ialah .. Taman Impian Jaya Ancol Jakarta .. kitaorang sampai awal gilerrr ... rasanya kitaorang la yang pecah telur untuk tempat tu hari tu .. di sebabkan kitaorang sampai terlalu awal .. makanye .. banyak la kawasan yang belum di bukak .. tujuan utama kami pegi ke Taman Impian Jaya Ancol ni ialah untuk pegi ke Dufan aka Dunia Fantasi .. tapi di sebabkan takde satu pon tempat bukak lagi .. maka kami pepusing dulu kat dalam tu ..

Pak supir singgah Pantai Indah ..salah kitaorg ke eh? sebab sampai awal sangat .. Bukan apa.. pekerja pekerja baru nak bersihkan pantai .. betulkan ape yang patut bagai kitaorang dah sampai .. dah kitaorang nampak Pantai Indah yang tak berapa indah .. dah imej buruk .. hahaha .. masa kitaorang sampai tu kabus cam tebal jugak la .. so tak berapa nampak pemandangan asyik masyuk ... yang kitaorang nampak.. kulit ular dalam air .. euwwww! ..


Lepas dalam 15 - 20 minit kitaorang menikmati 'keindahan' Pantai Indah tu .. kitaorg pon cakap kat pak supir .. mau ke dufan .. pak supir dengan patuh pon bawak kitaorang ke sana ..


Sampai je depan Dufan terus terjun van .. kenape? sebab nak bergambo la.. aper lagik .. FYI .. kitaorg sume memang camwhore (ke aku sorg je eh?) .. hahahha .. sementara merpati dua sejoli (Buya & Fifi) pegi check dah bukak ke belom .. kami yang tinggal ni x lepaskan peluang bergambo ngan maskot Dufan .. hahaha ...


Bler pasangan merpati tu kembali .. mereka mengkhabarkan berita kurang gumbira buat kami .. iaitu .. operation hour for today (friday) open at 1.30pm .. after friday prayer.. alorrrrr .. keciwak kami.. tak dapat nak tengok dunia fantasi versi Ancol .. hahahah .. tapi xpe .. kami di benarkan untuk masuk dan bergambar .. hahahah .. jadik la kan .. merasa jugak masuk ..


Panas giler OK!! .. matahari tak naik lagi .. tapi takde angin .. so.. panassss sgt ! ...

Lepas keciwa dengan Dufan .. dah kami buntu nak kemana .. so .. pak supir bawak round round lagi .. pastu nampak macam kawasan menarik .. benti .. hahah ..


Sampai la kami kat Danau Ancol .. snappy snappy lagi kat sini .. aktiviti masih takde lagi sebab .. masih tak ramai orang berkunjung .. sebab hari jumaat ke eh? ..


Merpati sejoli pergi meriki tempat menarik di kawasan berhampiran .. manakala kami yang tinggal ni masih sibuk bergambar .. hahaha

Pasukan riki call.. derang cakap berhampiran ade Gelanggang Samudera.. ahaaa.. aperlagikk .. tanpa membuang masa .. kitaorang pon berjalan menuju ke Gelanggang Samudera itu .. yeahu!! .. at least ade la jugak kan aktiviti nak buat dalam Taman Ancol ni..


Entry Fee : Rp60k ..Antara show yang dijanjikan pada kami ialah First sekali kitaorg pegi yang singa laut show tu .. kebetulan kitaorang masuk show nak start .. aper lagik rempuh masuk la... hahaha.. aku sangat terhibur dengan show neh (masa kat Malaysia tak nak plak tengok..haha) .. gelak x renti renti .. di tambah lagi dengan penjaga yang ganteng .. hahahah.. sempat lagi tu mencuci mata .. hik hik


Bambang , Rinaldi & Andika .. Bambang yang paling tua .. yang paling nakal Andika .. nakal gler dia .. cute jeh .. secute penjaganye.. eh eh.. terlepas plak kekata dari hati .. hahahah ..

Abes show singa laut .. kitaorang bergegas pegi ke show Paus Putih & Lumba Lumba plak .. jalan laju laju .. nak berebut tempat dengan budak tadika .. hahahha ...owhh cute jeh .. eh eh ..bebudak tadika tu yang cute .. kitaorang comel jeh .. hahaha


Show Paus Putih & Lelumba ni syiokkk jugak .. tapi x sesyiokkk singa laut .. mungkin sebab penjaga x seganteng penjaga Andika kot .. hahahah.. paling terhibur biler lelumba tu degil .. tak nak lompat ..and masa crew crew tu jatuh terduduk sebab lantai licin... hahah (patut terhibur ke eh?) ..

Pastu kitaorg pegi plak tengok show Aneka Satwa tu .. ade burung kakak tueee... ade memerang .. orang sana panggil memerang --> Merang merang .. de 2 ekor sekor nama Siti sebab minat kat Siti Nurhaliza kot ..sekor lg nama Timbul.. owh dikala ini .. mataku amat mengantuk.. bole x time beruang madu (Dhani taw nama dia..sebab dia peminat Ahmad Dhani ) tu aku bole tersengguk sengguk .. rupanye bukan aku sorg jeh .. bebudak lain pon camtu jgak .. hahahah ...show paling bangang sekali ialah show Hipo tu .. dia masuk .. duduk .. nganga mulot .. suap makan .. duduk balik.. tu jeh .. chet!! .. x impress langsung .. cuba la hipo tu wat somersault berpusing ke.. kagom la jgak .. hahahah .. (permintaan x tentu hala ni kenape?!)

Kuar je dari tempat show tu kitaorang g isi perut jap . dahaga & lapo OK! .. ape lagik .. telan mee segera la sambel minum air teh berperisa black current .. heheh ..aduhhh nyaman bangettt!

Kalo ikutkan aku memang dah x larat dah nak jalan (cepat nau penat pahal??) .. tapi Buya & Piet gigih jugak nak pegi check 4D show tu .. walhal dah tau yang show tu xde atas sebab sebab teknikal ..

Hasil dari kesungguhan mereka .. kami mendapat tahu 4D theather tu dah ok .. tapi .. kena tunggu la plak sebab show dah jalan .. di sebab kan majoriti malas nk tunggu .. maka kitaorang pon kuar trussss dari Gelanggang Samudera tu . jam dh pukol 1.30pm .. sedang elok la kalo nk pegi Dufan .. hahaha .. tapi x pegi .. hehehe..

Waduh waduh capek banget gue ... destinasi seterusnye ialah Tanah Abang! .. one of the famous shopping places in Jakarta


Tempat pertama yang kitaorg tuju ialah food court ..makan dan makan dan makan! .. mane cukop makan mee segera yang berkongsi 3 orang je sebagai lunch.. mst la nk makan nasik! .. hahaha .. lepas makan kitaorg menuju ke lif untuk memecahkan diri.. berpecah kali ni aku x ber tiga .. tapi ber empat ..Juang dah masuk geng kitaorang .. hahaha ..maklom la .. jantan lain sume berpasangan .. Juang jeh solo kat Jakarta .. maka dia pon join la kami yang kompem solo ni pepusing kompleks ..

di lif ni ade peristiwa ..hahahaha..peristiwa Cik Ros & Juang.. hahaha.. peristiwa Cik Ros tersalah pelok tangan boipren!..tetiba jeh kena sergah ngan Juang.. x masall jeh sume mata memandang ke arah Cik Ros & Juang .. hahha .. Cik Ros Cik Ros *gegeleng pale* .. cemane la ko bole silap pelok tangan boipren .. hahhahaahhaha

Memula memang kitaorang ber4 .. tapi tetiba tinggal aku ngan Juang jeh berdua! .. dem! .. Nana & Along ilang! .. hahahhaa .. xper la Juang .. jalan ngan ko pon best jugak .. time kasih kerana sudi berjalan ngan aku .. & tolong bawak bebarang aku .. (ko yang volunteer kan Juang.. very the gentlemen.. I loike!) hahhaahha ... Berjalan lah kami berdua hingga jam 5 ptg.. jenuh jgak jalan tanpa arah tujuan.. fenat! ..

perjalanan dr bangunan Blok A Pasar ke van sgt mencabar .. kenderaan banyak gler !!! .. takot ok nk melintas .. dah la aku takde tangan nak pelok .. uhuhuh .. Nana & Along kat belakang .. yang paling hampir ngan aku ialah Juang .. x kan aku plak yang nk kena jerkah tetengah jalan raya tu kan .. uhuhh.. x mo x mo.. x rela I! .. hahaha.. naseb Che Ayu ade .. bole pelok tangan Che Ayu.. Che Ayu! u are my saviour! .. hahahahah ..

We're back to the train station .. yeay yeay .. nak pegi Bandung! *lompat lompat* .. tapi kitaorang sampai agak awal lagi la .. terpaksa melepak melahu dan membuang masa kat train station tu .. ade la dalam 2 jam jugak kitaorang wat aktiviti tu ..

Sampai masa.. kitaorang masuk .. tunggu .. Fifi ringan mulut tanya kat pak keretapi tu ..
Lebih kurang camnilah conversation mereka

Fifi : Pak pak train yang mau ke Bandung tiba jam 745 ya?

Pak Keretapi : Owh .. train itu enggak bisa tiba jam 745 .. kerna ada tanah losong di xxxx(nama tmpt).. tanah nya sedang di kambus .. mungkin telat 2 jam gitu...


Aku(dalam ati) : gulp! tanah losong???? kambus tanah?? gler peeeer!!!

Fifi : Ada yang cedera nggak pak?

Pak Keretapi : (dengan rasa tak bersalah) yaaa ada .. yang meninggal juga ada ...


Aku(dalam ati) : owhhhhh tidaaakkk!! .. Fifi.. jom carik tiket lain

Makanya Fifi dan pasangan merpati nye turun untuk menanyakan kesahihan cerita pak keretapi tu.. dan cerita tu sahih .. kitaorang tukar train lain yang guna route lai.. gler pe kalo naik train yang sama n route yang sama??? menempah maut namanye ..


Kesudahannye kitaorang tukar train .. & kena tunggu lg 2 jam kat train yang panassss tu! .. waduhhh capek banget.. panas .. badan melengas..muka melekit .. hish! .. x saba nak sampai Bandung.!

Masa tunggu tu .. aku nampak satu train tu .. yang mana .. orangnya duduk di atas train.. train tu laju OK!! .. tapi derang rileks jeh duduk atas tu .. yang mana jarak letrik ngan pala derang tu cuma sejengkal jeh.. uhuhuh.. scary! .. tapi derang tough! tabah! .. & kerana kesempitan wang derang sanggup menggadai nyawa .. uhuhuh.. sian derang

Kurang lebih jam 10 gitu train tiba.. sonotnyehh!! .. x sabar nak naik.. nak rehat .. nak tdow. niat nak naik train kononye nak menikmati pemandangan indah sepanjang Jakarta - Bandung .. tapi .. aper yang nmpk? .. gelap gulita..

4 jam OK perjalanan train kitaorg .. kenape??.. sebab pemandu train memandu train dengan berhemah sekali .. lambt! .. gedek gedek gedek .. honk! honk! .. hon untuk mengalert kan kekalo ade orang sedang melintas ..

Honestly aku x rasa sangat .. sebab aku memang tdo .. Mala kata train senget sebelah la ape la .. haha. aku haram x rasa .. penat nau melompat di siang hari gamaknye.. hik hik..

Jam 2 pagi kitaorang sampai Bandung train station.. kosong OK.. scary jeh .. nak naik teksi pon kena berhati hati .. takot kalo kena tipo .. tapi .. takde pilihan.. so naik je la.. badan dah letih.. mata dah ngantuk ...

Kisah kami 3 gadis pingitan neh tak tamat tika sampai di hotel .. hahaha.. dah sampai bilik pon kecoh lagik .. hahaha.. kitaorg dapat bilik atas .. yg lelain sume kat bawah .. kitaorg dah masuk .. bukak kasut bagai.. tiba.. nak bukak balik pintu dari dalam nk keluar ..

Cuba cuba .. x bole bukak .. Nana plak cuba .. x bole jgak .. Along lam toilet .. aku ngan Nana gelabah itik tak tentu pasal .. Nana bukak tingkap .. keluar ikut tingkap .. jerit dari atas ..

Che Ayu! Che Ayu! (pukol 3 pagi ok!! .. orang lain pon ade jgak kat hotel ni)

Che Ayu! .. pintu tak bole bukak dari dalam.. (sian Che Ayu .. macam la dia handyman hotel tu kan.. hahahaha)

Tak lama pastu.. orang hotel tu sampai .. haahhahaha .. keco jeh kitaorg ...

To be continued Day 3

Tuesday, April 20, 2010

Saya Dah Kena Cocok.. Anda Bile Lagi?


Bertarikh 16 April 2010 yang lalu aku pegi cocok vaksin H1N1 .. saje je.. wat persediaan untuk berhadapan dengan orang ramai yang kita x taw sape .. ecehhhh (masa pegi Jakarta-Bandung ri tu tak teringin nk amik skang br nk terhegeh hegeh ..) hahahah

Disebab kan PMCare tidak cover.. maka saya mengeluarkan duit hasil jualan saya bagi membiayai kos cocokan ini .. hasilnye? ... Insyallah saya di lindungi dari virus itu .. walaupon bukan 100% tapi .. doa je la eh .. hehehehe

Vaksin ini valid untuk setahun .. abes setahun cocok la lagi .. =).. x saket OK .. mcm kena geget semut jeh .. n xde side effect selepas kena cocok ni .. maksudnye.. anda tidak akan rasa mual .. loya.. pening.. muntah atau sedara mara symptom yang lain...



Sile abaikan lengan atlit aku tu .. hahahah..

Thanks Azra & Nazeera sebab sudi teman aku .. hik hik ^_^

Sunday, April 18, 2010

Jakarta - Bandung Trip [Day 1]


**AMARAN AWAL **
ENTRY INI SGT PANJANG! PEPAHAM JE LA EH! ..
(Lama Kepam Entry neh!)

Oh yea! aku terbangun lambat OK.. kunci jam pukol 5 am .. bajet pas suboh nk terus gerak g KL Sentral .. sekali, aku tak tersedar kol 5am tu .. maklom la stay up smp kol 2 sebab wat data extraction .. (sampai ke saat terakhir pon komited ngan keje...eeuwww!)...
Call along .. dia dh nek bas..owhh tidaakkkk.. aku dh lmbt gler..bler dah terasa ditinggalkan, mula la gelabah itik...plak kat Bangsar tu jam...uhuks...Sampai KL Sentral kol 7.15 am ... punye la kelam kelibut.. pakai kasut pon x btoi .. pakai sarung je..socks pon x sempat pakai.. akibatnye melecet sudah belakang kaki ku ... bas jalan kol 7.20am...

Sampai LCCT , plak tepon aku wat hal.. memacam ! .. bole plak dia nak emergency call only saje.. wat lawak sungguh .. dh la henpon kesayangan ku ini kalo restart sangat la lembab nk on balik... dh plak gelabah kekura nak carik derang .. gelabah sebab aku taw aku adalah peserta terakhir tiba...nk restart henpon pon terhegeh hegeh .. ON je balik terussss masuk message..miss calls n all that .. o yeah!.. seperti yg di jangka .. mereka sume sudah beratur utk check in...Perut lapo ! .. naseb dh mintak tlg Along n Nana belikan Mc D breakfast ...nom nom nom ..
Semua berjalan dengan lancar sekali .. naik flight .. duduk kat seat .. dpt satu row ngan along n nana .. isi borang kemasukan negara ... tot tet tot tet .. ehhh pramugara tu mcm kurang rambut (nmpkkkk betapa boringnye aku atas flight tu..smp bebenda x penting camtu pon aku komen dalam hati...naseb dalam hati kalo aku ckp kat pramugara kurang rambut tu..pasti aku kena campak kuar dr kapal... hahahha )

Lepas lebih kurang sejam lebih atas flight tu .. kitaorg pon selamat mendarat kat Sukarno-Hatta International Airport, Jakarta.. perghhh turun turun ..manusia bapak ramaiiii!!!! .. ramai gler yg beratur kat kaunter imigresen ... panjang plak tuh .. aku pon x pasti bape kaunter je yg derang bukak.. tp yg pasti .. local and international passport campur skali .. aduuu pakkkk ...Tu satu hal ...satu hal lg ... kaunter yg kitaorg berbaris .. bapak lambat!! bayangkn flight lain yg sampai lepas kitaorg yg berbaris kat lane sebelah pon dh setel OK!! ... hish!! .. x masalll jeh kitaorg buang masa kat berbaris tu sejam lebih .. grrr ... (time ni muka Mala sgt merah ok.. merah tandanya marah...*takot takot*)


OK.. setel mak nenek kat airport .. che ayu call pak supir .. rupanya pak supir dh sampai lama dh .. Sorry la pak supir .. bukan salah kitaorg yg bapak kena tunggu lama .. hahahah ...

Keluar je dr airport .. perghhh! panas membahangggg (owhhh statement puteri lilin...).. kompem la panaskn .. namanye pon tengahari .. hahahaha...tunggu pak supir ...

Bler smp je kenderaan kami ... berlumba lumba org nk tolong angkat kan beg .. pergh .. aku tercengang cengang je la.. maklom la 1st time .. bg je la beg tu kat derang .. igtkan nk tlg pree ... tp Aznein , anda lupa! .. mane de mende percuma kat dunia ni .. (ade tp x byk...) .. rerupanya .. angkat beg masuk ke dalam van tu je pon derang nk upah RM10 OK!!! .. giler apeeee ... aku punya la payah nk carik rejeki nak dpt kn RM10 (kena jual at least 5 bungkos kepek utk dpt kan RM10 bersih) .. dia angkat beg yg x bape berat tu masuk van dh nk RM10 ?... isk isk isk .. dasat derang wat duit ...
Moral of the story : sile angkat beg anda sendri .. jgn igt anda ade butler kat sana .. hahaha



Dah kitaorg suma berjaya menyumbatkan diri memasing dalam van tu .. van pon berjalan ... arah tuju? .. Mengisi perut yang kosong! .. lapo wey!! ...

Supir bawak makan kat restoren Padang katanya .. tp aku tgk sign board tulis restoren Minang .. aku bukannye reti nk beza masakan Padang n Minang camne ... telan je la ... kata lapo .. nk memilih lelebih pon x gune ..Kitaorg duduk je .. derang dh antor lauk .. nasik .. ngan air teh panas .. pantas dan tuntas mereka menghantar makanan .. satu org bole bawak smp 6 -7 pinggan lauk .. (bunyik cam propa) .. hahaha.. tp aku peratikn lauk derang ni .. xde kuah .. keringggg jeh .. rasa mcm nak jadikkn teh 'O' panas tawar tu jadik kuah jeh ... hahaha ... air teh 'O' panas tawar tu air default .. kalo nk order air lain pon bole.. antara air yg menjadi kegilaan bebudak ialah air limau ais atau dalam bahasa Indonnye .. 'es jeruk' (kegilaan Mala! ...)

Lepas perut memasing kuarkan Rp 27,500 seorg (kalo nak taw total sume braper sila darab dengan 12).. kitaorg menuju ke ITC Mangga Dua .. Mangga Dua ni banyak .. merata rata nama bangunan Mangga Dua .. ade bangunan baru.. bangunan lama ...pilihhh pilihhh... Mala suggest kitaorg pegi ke ITC Mangga Dua .. dia kata sana better ..

Sepanjang perjalanan tu.. memacam yg kitaorg nmpk .. nmpk ape??... nmpk penjual penjual di tepi jalan .. memacam mende derang jual .. antaranye .. patung kude .. patung rimau .. patung singa ..mainan ayam pepatuk .. kopok papadom.. jadual world cup 2010 pon derang jual taw .. (tetiba aku terbayang kalo aku jual kepek cam derang jual patung kude .. oh! perluke nk imagine??...) ..



Sampai kat ITC Mangga Dua, melompat kuar van .. eksited OK .. tempat pertama yg ku lawati sedari jejak kaki di Jakarta ... kitaorg berjanji akan berjumpa kembali si tempat permulaan setelah 2 jam berada dalam perut shopping complex ni .. OK deal!

Melurulah kami .. berpecah! .. yg mane berpasangan tu ngan pasangan memasing la .. aku , Nana n Along ber3some.. eh x x .. ber3 ..

Jalan jalan jalan ... ape yg ade? macam macam! .. dr kain ke bj budak .. bj org tua .. bj perasan muda .. perasan tua .. suma ada ...beg .. henbeg .. jam ...ok ..kitaorg singgah kedai jam .. Along usha jam .. usha punya usha punya usha .. x jadik beli.. sudahnye Nana tukar tali jam je ..hehehe ...pastu jalan lg .. oh!.. kami ade mission .. mencari Pad!.. lalu kami bertnya pada org kedai .. di mana jual barangan runcit .. dia menunjuk kan arah .. jauh jugak rupanya .. di bangunan lain ..jalan jalan jalan lg .. kat bangunan ni mcm lowyat ! .. bebarang computer .. henphone ..(ala ala lowyat gitu) DVDs hareemmm .. sume ade.. tp nape aku x nmpk camera eh?.. berjaya menjumpai market itu! .. g toilet ..

On the way kembali ke bangunan asal, Along singgah kedai jam ... Along beli jam .. uncle kat kedai jam tu baik.. cam lama jgak la kitaorg kat kedai jam tu.. lam 1/2 jam ...
Abes beli belah .. amazing race nk kembali ke tempat pertemuan yg di janjikan .. ini yang paling mencabar! .. kami sesat OK! .. hahahaha .. dengan masa yg dh abes .. orang ramai .. rupa bentuk kedai lebih kurang sama .. makanye kami sesat.. nyesal x tanda ngan marker sepanjang perjalanan kami.. hahahah .. sampai Mala SMS tnya .. "Korang sesat ke?" .. dengan redha aku mereply "Haah" .. hahahahha .. lepas 5-10 menet reply sms tu .. kitaorg pon berjmpa kembali .. hahahhahah .. ketibas seketika sesat di dalam ITC Mangga Dua .. ahaks .. amponnye kengkawannnn .. =)


Lepas penat sesat kat ITC Mangga Dua tu .. kitaorg pegi ke stesen ketapi ... buat ape?.. untuk pegi beli tiket ketapi la .. =P .. kitaorg nk pegi Bandung nek train nnt ..

Ahaaaa.. kejadian di stesen ketapi .. ahaks ..rombongan kami terdiri daripada 7 beautiful ladies and 5 not so handsome guys .. so , memandangkan 8 drp kami ialah pasangan.. maka, selebihnya yang terdiri daripada 3 beautiful ladies td dan seorg jejaka ganu ... Seat dalam train tu kompem kompem la dua dua dua dua kn .. hehehhe ... untuk menyelesaikan masalah (masalah ke?) ni . maka aku , Nana n Along pon membuat keputusan utk .. lat talilat tali tamplom .. hasilnyeeee.. YES!! aku kuar dulu.. hahahaha ... Nana n Along O' Som plak... hahahahahha .. Along tewas di tangan Nana .. hahahah.. gamat seketika train station tu dengan gelak tawa kami.. hahahhahahahh ... (smp skng kalo aku igt mst nk gelak...) keputusannye.. Along berpasangan dengan Juang (jejaka Ganu) kitaorg beli tiket ke Bandung dengan harga Rp 65k...

Pemandangan di luar stesen keretapi ni.. sgt menyedihkan .. bukan sedey camne.. ramai homeless .. ade yg mandikan anak guna air paip surau .. ade yg sidai baju kat atas rumput .. yg jadikan keter sebagai rumah .. memacam lg la .. di waktu waktu camni aku rasa bersyukur sgt tinggal kat Malaysia .. aminnnn ...(insap mode)

Alang-alang dh ade kat Stesen keretapi tu kitaorg jalan kaki ke Tugu Monas .. seblah je ngan stesen tu..

Tugu Monas short form for Monumen Nasional..kira macam tugu peringatan kemerdekaan kalo x silap aku...nk taw ape yg spesel tugu ni? .. tu haaa dia punya puncak atas tu.. di saluti dengan 35 kg emas .. EMAS ok..!! .. gadai tu bole kaya.. mokcik kayo!! ..

Biasa la kalo dh ade kat kawasan lapangg.. luasss.. kaki ni terasa nk berada di awangan jeh .. dalam erti kata lain.. tingin nk melompat!.. hahaha .. aper lagik.. kitaorg lompat la.. weee!!~! .. Suasana kat kawasan ni nyaman (kalo ade angin sesepoi bahse lg terbaekkk..) .. yg berjogging pon ramai.. yg jual sourveniers pon ade .. jual air .. jual kopok .. jual kepek .. ehhh kepek lg... hahaha...
Penat wey lompat lompat ... jadiknye kitaorg amik keputusan utk mengcheck in kn diri ke guest house .. Kitaorg tinggal kat Yannie International Guest House.. Che Ayu yg uruskan segala pem'book'an bilik di sini ..

Aku satu bilik ngan Nana n Along .. x sempat nk snappy snappy keadaan bilik .. sebab penattt sgt badan + x saba nk bukak baju.. heheh ..bilik ade 2 katil single .. satu bilik air ..aircond ...memula aircond x rasa sgt ... lelama ok ... air shower seyes segan nk kuar .. apekah?? towel provided.. tp.. along je la yg muat pakai ..hahahaha... lain ok je .. what u expect from budget guest house rite?...

Malam kitaorg kuar balik...wpon hari ujan rintik rintik.. kitaorg gigih jugak kuar mencarik Hard Rock Cafe .. bukan utk dinner kat sana .. tp beli t shirt pak supir kitaorg ni pepening sket .. ade jalan dekat dia bawak kitaorg jalan jauh .. agak nye kitaorg dh lalu depan umah Ashraf Sinclair .. umah Ahmad Dhani .. hahahha ...

Dh jmpa tu ape lg.. Nana mulakan sessi mencarik t shirt HRCnyeee .. aku x beli apeee kat sana .. xde dalam list barangan perlu di beli (ecehhhh .. padahal xde bajet..) hahahaha...

Kitaorg dinner kat lam mall tu jgak.. memandangkn memasing dh kebulur n x saba nk balik tdow.. hehehe ..Kitaorg makan kat Restoren Betawi.. enakkkk makanannyeee .. cantek dekorasinyeee....harga pon berpatutan...

Aku order Nasi Goreng Ayam Pedas ... memang pedas okaayyy .. air kelapa muda yg aku order mmg x mencukupi . uhuhuh ...enak enak .. perut kembung .. mata kuyu ... pulangggg!!~!


Next --> Day 2 (fuhhhh nk siapkan Day 1 pon 2 minggu.. uhuhuhuh)


Monday, April 12, 2010

[Lyric] Haven't Met You Yet by Micheal Buble



Haven't Met You Yet

I'm not surprised, not everything lasts
I've broken my heart so many times, I stopped keeping track
Talk myself in, I talk myself out
I get all worked up, then I let myself down

I tried so very hard not to lose it
I came up with a million excuses
I thought, I thought of every possibility

And I know someday that it'll all turn out
You'll make me work, so we can work to work it out
And I promise you, kid, that I give so much more than I get
I just haven't met you yet

I might have to wait, I'll never give up
I guess it's half timing, and the other half's luck
Wherever you are, whenever it's right
You'll come out of nowhere and into my life

And I know that we can be so amazing
And, baby, your love is gonna change me
And now I can see every possibility

And somehow I know that it'll all turn out
You'll make me work, so we can work to work it out
And I promise you, kid, I give so much more than I get
I just haven't met you yet

They say all's fair
In love and war
But I won't need to fight it
We'll get it right and we'll be united

And I know that we can be so amazing
And being in your life is gonna change me
And now I can see every single possibility

And someday I know it'll all turn out
And I'll work to work it out
Promise you, kid, I'll give more than I get
Than I get, than I get, than I get

Oh, you know it'll all turn out
And you'll make me work so we can work to work it out
And I promise you kid to give so much more than I get
Yeah, I just haven't met you yet

I just haven't met you yet
Oh, promise you, kid
To give so much more than I get

I said love, love, love, love
Love, love, love, love
(I just haven't met you yet)
Love, love, love, love
Love, love
I just haven't met you yet

credit to : elyrics.net

******************************************

If you also falling in <3 with this song , don't hesitate to download the song ... sharing is caring =)

Michele Buble , Haven't Met You Yet

Sunday, April 11, 2010

[KDrama] Hero

Synopsis

Hero is the story of Korea's top reporters and ordinary citizens fighting against the society elite's abuse of power. Jin Do Hyuk is a clever and talented reporter who ends up living a life of recklessness and despair when the woman he loved dies. He later decides to start a new life by helping other victims of society's crimes, becoming a modern hero who battles against the non-ethical.

Cast

* Lee Joon Ki as Jin Do Hyuk
* Yoon So Yi as Joo Jae In
* Uhm Ki Joon as Kang Hae Seong
* Baek Yoon Shik as Jo Yong Deok


My Opinion

I watched this drama because of ... well .. who else .. because of Lee Jun Ki .. I never missed watching his drama before..All his drama before were interesting and worth to watch ..

But not for this drama.. I felt boring after watching few episodes but still I watched it because of Jun Ki ..

Sorry Jun Ki .. I can't watch it till end .. because the story line and the cast is quite dull and not interesting to me ...

Better Left Unsaid

*Better_Left_Unsaid_by_x_xLithiumx_x@deviantArt*

There is things that better left unsaid ....
to avoid conflicts
to avoid cat fight
to avoid misunderstanding

Tuesday, April 6, 2010

Enrique Hospitalized!!


My Enrique hospitalizedd!!!! ... but not Enrique in the pic above .. hik hik...but My Enrique... ;( ...


Alkisahnye, malam tadi on the way balik dr keje .. lam kol 9.45 malam di federal highway menghala ke Padang Jawa ... di kala sedang memandu 120 km/j .. di lorong kanan skali... sambil di cucuk oleh keter vios di belakang (aku x nak mengaku kalah) .. tetiba Enrique aku neh berhenti operasi ..jejari RPM Enrique terus ke angka 80.. sesuatu yg x pernah terjadi.. lampu engine check menyala... gelabah itik aku seketika ...terus pasang hazard light .. sambil memandu ketepi ketepi dan terus ketepi.. akhirnya berhenti di tepi jalan ..

orang pertama aku call ialah Acap.. sbbnye .. Acap duduk shah alam .. hehe .. so dia bole la datang rescue aku.. org kedua tepon abah .. x angkat .. tepon umah.. mak angkat ..rupanye abah dh tdow...mak dah cecuak dah (tindakan biasa mak ku)..g kejut abah .. abah plak memamai cecuak jugak .. "abah pon x taw nak buat ape Nein" .. xper bah ... cukoplah sekadar mendengar luahan hati dan keresahan anak mu ini.. hahahha ...abah suh call Uncle Ridza .. ok .. aku call ..

Uncle Ridza --> seorang mekanik yang mempunyai sebuah bengkel di Sentul merangkap pakcik aku juga adik mak aku ..
Aku call uncle.. uncle suh call dalam 10 menet lg..sesambil tu aku belek buku manual sambel mulot membebel "Mana Acap x sesampai lg neh" ...abah call balik.. tot tet tot tet.. call Uncle Ridza balik .. uncle kata maybe electronic lam keter tu yg menjadi punca .. gulp! .. mula la aku pikir negatip pasal proton neh.. dengg!! .. uncle cadangkan aku call proton icare .. ok la.. aku pon call la..
Biler nak cakap tu .. tiba .. aku cam x taw camne cara nk report .. bole x aku ckp ngan org tu "cane nak wat report kat sini"..hahaha mamat tu gelakkan aku .. ampes .. hahaha ..pastu dia tnya aku kat mane .. ape jadik .. keter ape .. baper lama pakai keter .. suma aku bole jawab ngan penuh confident dan tepat .. tp bler dia tnya .. "u guna insurans ape ye?" oh yeay! *senyap seketika utk 5 saat*... kantoi di situ yang aku hanya pandai guna keter je .. gulp! .. aku ckp kat dia "i'll check n call u back later" ..

Call abah balik .. tnya insurans ape .. abah pon x taw .. dia suh check lam buku servis .. aduh! .. malas! .. xper la ..abah call agent .. ok .. call balik proton icare .. tot tet tot tet .. masih x jumpa jalan penyelesaian.. (di kala ini Acap tiba)..... ok la .. bye proton icare ...

Bukak hood depan .. Acap tgk ape ntah .. pastu dia suh start engine .. eh eh .. mau plak mengaum .. eksited seketika ... pastu Acap cadangkn g masuk BHP .. bole la berjalan keter tu .. Acap follow dr belakang .. pastu rasa cam lebih yakin untuk drive pulang ke umah .. *berdebar debar* .. trapik lite padang jawa .. lepas ... kedai perabot lepas .. smp depan bus stop .. mati lagi!!!! .. naseb sempat masuk ke kawasan bus stop.. kalo x???.... nganga tgh jalan .. hehe ...
Lama jugak la kitaorg berkg kat tepi jalan tu .. pasang hazard lite .. tp xde sape pedulik .. hahaha ... tetiba aku terigt kat Amir Non..

Amir Non --> kawan kepada Zaidil (ex opis mate) yang juga mekanik kepada sebuah authorized proton workshop yang aku penah hantar keter pada Jun 2009...
Call amir.. mintak tlg .. dia kata dia nk dtg.. ok.. tunggu .. (segan sebenarnye... sebab x kenal sgt .. hahah )..Aku pon bergegas la ke ATM berhampiran utk withdraw duit .. duit lam purse cuma ade RM20 je .. mane cukop utk tampong perbelanjaan kecemasan ni.. tgh aku beratur kat ATM yg panjang ngan org tu .. tetiba Acap call.. ckp keter dh bole setat .. plak dh .. tp xpe.. aku kuarkan jugak duit.. aku kuarkan 60% dr baki akhir... sob sob ..

Aku call balik Amir .. ckp keter dh bole setat .. dia ckp ok .. aku ckp kat Acap .. aku x brani nk drive keter aku .. so xper .. dia drive.. aku bawak keter dia .. lepas drop fizah kat tmpt biasa... aku jalan balik.. aku tgk belakang.. Acap ade lg.. smp trafik lite aku usha belakang .. ade lg ...lampu ijau.. aku jalan .. tgk belakang AGU xde kat blakang aku!!... sudahhh.. mane plak ... call Acap.. dia kata keter mati lg .. aduyai.. naseb bukan aku yg bawak...

*Enrique di saat hendak di bawa ke spital*
Long story short .. Amir call tow truck .. tow truck smp .. bawak keter ku pegi ...


*****************************************

Enrique dh kuar dr spital semalam (8 April 2010)...

*cam ni kot mendenye .. aku pon x reti..*

anggota yg saket : Crank Shaft Sensor
Cara Penyelesaian : Ganti Baru
Kos : Preeee of charge .. (keter x smp sethn OK...harus lah under warranty lg )
Tow : RM100 (kengkawan punye harga katanye ...)


Naseb la dh selesai .. lega ati aku .. duit kuar pon x baper byk .. cuma bayar duit tow je .. pastu dengan service .. tu pon aku bayar guna voucher .. kira selamat duit ..

Cumanye rasa tak sedap hati sbb aku cam x bayar per per kat si Amir.. aduyaiii.. dh on the way back baru teringat.. ;( .. Sorry Amir ... *rasa bersalah*

Kengkawan , kalo nk pegi servis keter.. pergi la ke Bengkel Intan Matang @ Seksyen 25 .. servis baekkk punyeeee!!! ... x tipoooo

Moral Of The Story : simpan no tepon at least sorang member mekanik ... =) ..
Related Posts with Thumbnails